Alpha XL

Vanaf Maandag 

 11 September 18:20

Alpha XL

Sportcafe Maasdijk

10 avonden incl. heerlijk eten!

Films

Op deze pagina worden ideeën voor films beschikbaar gesteld.

Gods not Dead

Hedendaags eerstejaars en vroom christen, Josh Wheaton (Shane Harper), vindt zijn geloof uitgedaagd op de eerste dag van het vak filosofie door de dogmatische en argumentatieve professor Radisson (Kevin Sorbo). Radisson begint zijn college door de studenten te informeren dat ze moeten ontkennen, schriftelijk, dat God bestaat, of anders een onvoldoende cijfer tegemoet te zien.

Terwijl de meeste studenten op een papier de woorden 'God is dood' opschrijven, staat Josh voor een beslissing. Hij moet kiezen tussen zijn geloof en zijn toekomst.

Josh weigert en lokt hiermee een woedende reactie uit van zijn zelfvoldane professor. Radisson geeft Josh de lastige taak om het bestaan van God te bewijzen door het te presenteren met goed onderbouwde, intellectuele argumenten en bewijzen en tevens moet hij een een-op-een debat aangaan met Radisson vooraan de klas.

Als Josh hierin faalt zal hij het vak niet halen en daarmee gaan zijn academische doelen overboord. Kan Josh het bestaan van God bewijzen?  

Son of God

Geregisseerd door Christopher Spencer met Diogo Morgado, Roma Downey en Amber Rose Revah

Het levensverhaal van Jezus Christus, die volgens velen de Zoon van God was. Hij werd geboren te Bethlehem nadat zijn relatief arme ouders daarheen dienden te reizen voor een volkstelling.

Jaren later ging hij door het leven als een alom bekende en zeer gewaardeerde leermeester. Hij predikte over zijn Vader in de hemel, genas hierbij zieken van hun kwalen en wekte zelfs mensen op uit de dood. Totdat hij op drieëndertigjarige leeftijd zelf enkele predikingen in vervulling liet gaan op een voor vele mensen onverwachte manier.

  

Risen

Geregisseerd door Kevin Reynolds met Tom Felton, Joseph Fiennes en Cliff Curtis

De eerste veertig dagen na de opstanding van Jezus Christus door de ogen van een Romeinse strijder. De strijder moet in opdracht van Pontius Pilatus onderzoek doen naar de geruchten over een uit de dood herrezen Joodse Messias en het lichaam zien te vinden van Jezus van Nazareth om een dreigende opstand in Jeruzalem te voorkomen.

  

Fireproof


Brandweerman Caleb Holt (Kirk Cameron) slaagt er altijd weer in om mensen - die hij niet kent - uit brandende gebouwen te redden. Hij is een held voor veel mensen, maar niet voor zijn eigen vrouw Catherine (Erin Bethea). Hun relatie verloopt niet soepel en het komt tot een scheiding.
Dan beseft Caleb dat het anders moet en probeert hij het vertrouwen van zijn vrouw terug te winnen...

  

Heaven is for Real

Colton, de zoon van Todd en Sonja Burpo, beweert dat hij de hemel heeft bezocht na een bijna dood ervaring. Colton vertelt in detail,
en met kinderlijke onschuld, over zijn wonderbaarlijke reis. Hij spreekt nuchter over gebeurtenissen die plaatsvonden voor zijn geboorte.
Dingen die hij onmogelijk kan weten. Todd en zijn familie proberen vervolgens uit te zoeken wat de betekenis is van deze opmerkelijke gebeurtenis.

  

Soul Surfer

Soul Surfer is het ongelooflijke waargebeurde verhaal van tiener surfer Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), die haar arm verliest na een aanval van een haai tijdens het surfen.


Gesterkt door de liefde van haar ouders, Tom (Dennis Quaid) en Cheri (Helen Hunt), weigert ze toe te geven of op te geven, en begint ze met een gedurfde terugkeer naar het water.

Deze inspirerende film is voorzien van een all-star cast, met inbegrip van Carrie Underwood in haar filmdebuut. Bethany's  vastberadenheid en onwankelbare geloof is inspirerend.

  

Blind site

Geregisseerd door John Lee Hancock met Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Michael Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen.

Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan.

Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...

  

En Courageous

Vier mannen, één doel: dienen en beschermen. Als handhavers van de wet worden zij elke dag geconfronteerd met gevaar.

Maar als het gevaar van dicht bij huis komt en de wanhoop toeslaat, zijn dit gewoon vaders die worstelen met hun hoop, hun angsten en hun geloof.

Uit deze strijd volgt een besluit dat hun levens drastisch zal veranderen.

  

Faith like potatous

Geregisseerd door Regardt van den Bergh met Frank Rautenbach, Jeanne Neilson en Hamilton Dlamini

Agnus Buchan is een Zambiaanse boer die zijn boerderij achterlaat in het midden van de politieke onrust.
Hij reist met zijn familie naar het zuiden, naar Kwa-Zulu Natal in Zuid-Afrika, in de hoop er een nieuw leven op te bouwen.


Met niets meer dan een caravan op een lapje grond en met de hulp van hun voorman, Simeon Bhengu, strijdt de Buchan familie om zich een vaste plaats te verwerven in hun nieuwe land. Geconfronteerd met steeds meer nieuwe uitdagingen, problemen en persoonlijke onrust, gaat Agnus zijn leven al snel in een neerwaarse spiraal door zijn voortdurende woede, onrust en vernietigingen.

  

Letters to God

Geregisseerd door David Nixon met Tanner Maguire, Robyn Lively en Jeffrey Johnson

Deze film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal over een jonge knul en zijn gevecht tegen kanker.

Hij weet de mensen in zijn buurt en vriendenkring te raken met de brieven die hij aan God schrijft.

Daarmee geeft hij iedereen met wie hij in contact komt, hoop en inspiratie. Zo ook de nieuwe postbode, die dankzij de brieven inziet dat hij zijn leven en de relatie met zijn zoon moet verbeteren.

  

The passion of the Christ

Geregisseerd door Mel Gibson met James Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal.

Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

  

Miracles from Heaven

geregisseerd door Patricia Riggen met Jennifer Garner, John Carroll Lynch en Martin Henderson

Christy is de moeder van 10-jarig meisje, Anna genaamd, dat lijdt aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte.

Na een buitengewoon medisch wonder wordt ze ineens genezen verklaard, tot grote verbazing van specialisten.

Hierdoor worden hun levens voorgoed veranderd en levert het inspiratie op voor de gemeenschap.


  

A Walk to Remember

Geregisseerd door Adam Shankman met Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote

Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. 

Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. 

Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. 

Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.  

Amazing Grace

Geregisseerd door Michael Apted met Ioan Gruffudd, Albert Finney en Michael Gambon

"Amazing Grace" vertelt het verhaal van de pionier William Wilberforce, die tegen de slavernij streed. Zijn theorieën en ideeën brachten hem in moeilijke posities tegenover machtige mannen. 

Toch behaalde hij daarnaast veel politieke successen. Door zijn inspanningen werd de Atlantische slavenhandel aan het begin van de negentiende eeuw door Groot-Brittannië verboden.

  

To Save A Life

Geregisseerd door Brian Baugh met Randy Wayne, Robert Bailey Jr. en Deja Kreutzberg

Jake Taylor is een populaire jongen op school met een knappe vriendin en een basketbalbeurs op zak. Roger Dawson daarentegen heeft niets. Geen vrienden, geen hoop. 

Als kind waren ze beste vrienden, maar de middelbare school heeft hen uiteengetrokken. Nu hoort Roger nergens bij - ook niet bij Jake. Na Rogers tragische dood begint Jake alles in vraag te stellen, en vooral kan hij zich niet ontdoen van de vraag of hij Roger had kunnen redden.

  

Sarah's Choice

Sarah Collins is een jonge en succesvolle vrouw bij een groot reclamebureau. Ze staat op het punt om de top te bereiken; promotie, loonsverhoging, een nieuwe auto, een fantastisch appartement en altijd reizen per eerste klasse.

Er is maar één ding dat haar nu nog in de weg staat, namelijk een onverwachte zwangerschap. Sarah overweegt abortus. Maar vooraleer ze haar beslissing neemt, krijgt ze drie visioenen die haar doen nadenken over de impact van haar keuze op haar toekomst.

  

What if...?

What if…? vertelt het verhaal van Ben Walker (Kevin Sorbo o.a. bekent van de hercules serie), die vijftien jaar geleden zijn collegeschool liefde Wendy (Kristy Swanson) en zijn roeping om predikant te worden aan de kant schuif , met het oog op een zakelijke kans na te streven.

Nu met een goedbetaalde baan, een prachtige verloofde, en een nieuwe Mercedes, denkt hij niet na over een familie, of de behoefte om te geloven in een God.

Maar God heeft andere plannen. Terwijl hij op een sensatie rit buiten de stad is, gaat zijn nieuwe auto op mysterieuze wijze stuk, en word hij bezocht door een takelwagen chauffeur genaamd Mike (John Ratzenberger), die beweert een engel te zijn gestuurd naar Ben om te laten zien hoe zijn leven eruit gezien zou hebben als hij zijn ware roeping over zijn leven gevolgd zou hebben. 

Plotseling word Ben wakker in het midden van de binnenlandse chaos als zijn vrouw Wendy en dochters (met inbegrip van Disney Channels Debby Ryan) mzich klaar maken voor de kerk, waar Ben de nieuwe dominee is… hilarisch

Voordat hij zijn oude leven terug kan krijgen, moet Ben eerst deze realiteit omarmen en de waarde ontdeken van geloof en familie,
en misschien wel het herstellen van zijn liefdes voor degenen die vijftien jaar geleden kapot gingen: Wendy en God.

What If …? is een verhaal van het vinden van jou ware doel in het leven.

  
  

NO GREATER LOVE

Geregisseerd door Brad J. Silverman met Anthony Tyler Quinn, Danielle Bisutti en Jay Underwood

Het verhaal over een tweede kans. Jeff en Heather waren gelukkig, en beste vrienden sinds hun kindertijd. Ze trouwden, maar na de geboorte van hun enige kind belandt Heather in een oncontroleerbare depressie.

Hopeloos verloren doet ze het ondenkbare, ze verlaat haar man en zoontje en verdwijnt. Nu, tien jaar later, wordt Jeff's wereld dramatisch op z'n kop gezet wanneer Heather weer op de meest ongewone plaats opduikt.

  

Seven Days in Utopia

Geregisseerd door Matt Russell met Lucas Black, Deborah Ann Woll en Robert Duvall

Luke Chisolm is een professioneel golfer, maar tijdens een wedstrijd krijgt hij grote ruzie met zijn vader, die ook zijn caddy en adviseur in het spel is.

In de veronderstelling dat zijn carrière daarmee ook voorbij is, vertrekt hij met zijn auto. Hij krijgt echter een ongeluk en ontmoet daardoor een oudere man die hem onderdak biedt in het dorpje Utopia.

Daar ontmoet hij Sarah, én een nieuwe, ontspannen manier van leven die hem helemaal verandert.


  

End of the Spear

Geregisseerd door Jim Hanon met Louie Leonardo, Chad Allen en Jack Guzman

"End of the Spear" is het verhaal van de indiaan Mincayani, die deel uitmaakt van de zeer gewelddadige Waodani stam in de jungle van Ecuador. Lijfspreuk van deze stam is: doodt met de speer of je zult gedood worden door de speer.

Op zekere dag worden in 1956 vijf missionarissen gedood door de Waodani. Dit blijkt het keerpunt in hun leven te zijn, zodanig dat ze op zeker moment vrede gaan zoeken met de indianenstammen die ooit hun rivalen waren. 

En als klap op de vuurpijl de nazaten in hun midden opnemen van de gedode missionaris Nate Saint, wiens zoon Steve, inmiddels opgegroeid tot volwassene, de Waodani is komen opzoeken om te vernemen hoe de laatste uren van zijn vader zijn verlopen.

   

  

The Nativity Story

Geregisseerd door Catherine Hardwicke met Shohreh Aghdashloo, Keisha Castle-Hughes en Oscar Isaac

Deze film is geweldig gefilmt vertelt het verhaal van Jozef en Maria vanaf twee jaar voor de geboorte van Jezus. Op een nog niet eerder vertoonde manier.

Door een wonder wordt Maria zwanger, en ze trekken richting Bethlehem, waar haar kind Jezus wordt geboren…

  

In The Blink of an Eye

geregisseerd door Michael Sinclair met David A.R. White, Eric Roberts en Logan White

Wat een perfecte vakantie had moeten worden veranderd in een nachtmerrie voor rechercheur David Ramsey. Aan boord van een privé-jacht op de zee van Cortez verdwijnen zijn vrouw en zijn vrienden plots.

Tijdens het onderzoek ontdekt Davids rechterhand dat er een verband bestaat tussen de onderwereld, de kapitein en de eigenaar van de boot. Net als hij het mysterie begint te ontrafelen schrikt hij wakker en komt er achter dat het een nachtmerrie was. Of toch niet?

  

Me Again

Geregisseerd door David A.R. White en Jeffrey Peterson met David A.R. White, Ali Landry en Bruce McGill

Alles lijkt er op, dat Rich Chaplin (David A.R. White) het helemaal voor elkaar heeft als familieman. Niets is minder waar; hij verliest het overzicht en weet niet meer wat het belangrijkste is in het leven, inclusief zijn eigen familie.

Hij wil een ander leven. Rich gaat op reis en komt onderweg diverse mensen tegen; een oudere vrouw (Della Reese), een top-fashion fotomodel (Logan White) en zelfs zijn eigen vrouw (Ali Landry). Uiteindelijk helpt een vreemde vertrouwde engel (Bruce Mc Gill) hem om te beseffen dat hij verkeerd bezig is.

  

The Ultimate Gift

geregisseerd door Michael O. Sajbel met Drew Fuller, Bill Cobbs en Abigail Breslin

Jason Stevens is een verwaande jongeman die nooit ergens voor heeft moeten werken. Na de dood van zijn grootvader, waar hij een slechte band mee had, verwacht hij dan ook niets te erven. 

Dan hoort hij dat zijn grootvader hem een aantal "geschenken" nalaat, maar die geschenken bestaan zoals Jason denkt niet uit geld of goederen. Langzaam leert hij het geschenk van ware rijkdom, vriendschap, familie, arbeid, liefde, dankbaarheid en nog veel meer.

  

Follow us